El sindicat USTEC-STEs i la plataforma Tornem a les Escoles reclamen que es relaxin les mesures anticovid als centres a partir del setembre, en l’inici del curs escolar 2021-22. Això, després que els departaments de Salut i Educació avancessin la intenció d‘iniciar el curs amb les mateixes mesures del setembre del 2020. La portaveu de Tornem a les Escoles, Sheila González, ha alertat que, amb l’avenç en la vacunació, “no entendríem que no es recuperés una certa normalitat a les escoles”, mentre que la portaveu d’USTEC-STEs, Iolanda Segura, sosté que els grups bombolla són “impossibles de mantenir perquè els infants es barregen”. Ho han dit al programa ‘bàsics’, de betevé.

USTEC-STEs i Tornem a les escoles, al ‘bàsics’
TAULA COMPLETA

Mantenir els recursos extres més enllà de la pandèmia

D’altra banda, Sheila González ha reclamat “mantenir els pocs recursos que han arribat als centres” un cop es normalitzi la situació sanitària i ha fet una lectura positiva de l’adaptació que han fet els centres els darrers mesos: “Déu-n’hi-do el que hem aconseguit. Som dels pocs països que hem mantingut les escoles obertes tot el període”. Qui no ho veu tan positivament és Iolanda Segura, qui demana que no només es mantinguin els recursos, “sinó que augmentin i siguin estables de cara al futur”. La portaveu d’USTEC-STEs, a més, recorda que els centres han viscut “situacions molt crítiques” en què ha estat “el personal del centre qui ha hagut de fer sacrificis i esforços i no l’Administració”.

Coronavirus, en directe

Reduir ràtios i augmentar docents

La portaveu d’USTEC-STEs ha criticat que el Departament d’Educació no reduís ràtios el setembre passat: “No van aplicar-ho i consideràvem que era necessari per dotar de certa normalitat el curs”. En aquesta línia, Segura ha reclamat “aplicar tots els recursos necessaris per poder caminar cap a la reducció de ràtios” i, a més, “augmentar considerablement la plantilla”.