L’espectacle de pirotècnia que dona la benvinguda al nou any a Barcelona enguany seguirà l’exemple de les Festes de la Mercè i es descentralitzarà perquè els veïns de la ciutat puguin gaudir dels focs des de les finestres, els balcons o les terrasses de les seves cases. “Ni que sigui a casa, hem de celebrar el Nadal i el Cap d’Any”, ha dit el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, al programa ‘bàsics’, de betevé.

El dispositiu de la celebració de la nit de Cap d’Any encara es troba en la fase de disseny, però el regidor socialista ha avançat que no hi haurà cap festa multitudinària al carrer. “Que tothom s’oblidi d’anar a Reina Maria Cristina. No hi haurà possibilitat de fer grans concentracions de gent a l’espai públic, com és obvi”, ha recordat Collboni.

Malgrat haver estat un any marcat per la pandèmia del coronavirus i malgrat les conseqüències socials i econòmiques que ha comportat, el tinent d’alcalde ha animat els ciutadans a acomiadar el 2020 i donar la benvinguda al 2021 amb, com a màxim, sis amics o familiars del grup bombolla. “Esperem estar millor que ara”, ha desitjat.

Els llums de Nadal, el 26 de novembre

L’Ajuntament de Barcelona també té previst encendre els llums de Nadal de la ciutat el 26 de novembre. Malgrat els confinaments decretats i la reducció dràstica de l’activitat comercial, el govern municipal vol ajudar el sector comercial i animar les compres de cara a les dates nadalenques. “Els comerciants volen vendre, no subvencions”, ha assegurat Collboni.

Sobre les activitats previstes a l’espai públic per les festes de Nadal, el tinent d’alcalde ha deixat clar que totes s’hauran d’adaptar als requisits sanitaris establerts pel Procicat.