Les mobilitzacions per eliminar el trànsit a prop de les escoles creixen a cada protesta. En el tercer divendres de talls de la Revolta Escolar hi participaran 43 associacions de famílies (AFA) de centres de Barcelona (10 més que fa dues setmanes) i tallaran el trànsit en 33 punts. Algunes més, fins a 76, s’han adherit al manifest conjunt i també s’han afegit als talls set AFA de Badalona i Sabadell.

Una de les que repetiran és la de l’Escola Josep Maria Jujol, a la Vila de Gràcia. De fet, les famílies d’aquest centre ja feia més d’un any que es mobilitzaven per reclamar més seguretat en l’accés a l’escola, al carrer de la Riera de Sant Miquel. Denuncien que el volum de trànsit és considerable i que sovint els conductors no respecten els límits de velocitat, un fet que genera situacions de perill a les entrades i sortides dels nens.

L’Andrea, la Lara, el Nil i el Sergi són alumnes de l’escola i coincideixen a exigir un entorn sense fum, més pacificat. No només ho demanen per al seu carrer. Tenen clar que la solució als problemes de contaminació al conjunt de la ciutat ha d’incloure una reducció del trànsit.

Eliminar carrils d’algunes vies, senyalitzar millor els límits de velocitat o prioritzar bicicletes i vianants són algunes de les idees que aporten. També creuen que tothom s’ha de conscienciar per fer servir menys el cotxe dins de la ciutat i desplaçar-se més a peu o en transport públic. Són optimistes, creuen que “evolucionarem”. Però avisen: “Podem fer-ho, però ens hi hem d’esforçar”.