La comunitat islàmica de Nou Barris i les associacions de veïns estan d’enhorabona. L’escrit que aquest dimarts va transcendir de la fiscalia, que demana pena de presó de fins a 10 anys per a quinze membres del partit d’ultradreta Democracia Nacional, referma la tesi que la Prosperitat va viure una “campanya sistemàtica d’assetjament”.

Les organitzacions que van lluitar en favor de la convivència al barri celebren la contundència del ministeri públic i comencen a veure resultats en les denúncies que van interposar pels atacs a la mesquita del carrer del Japó. “No volem el mal per a ningú, però amb els atacs es van creuar línies vermelles, i la justícia està per això”, considera Abdelaaziz Elblout, president de la Comunitat Islàmica de Nou Barris.

Aquest dimecres al matí membres de la comunitat islàmica de Nou Barris i entitats veïnals han celebrat l’escrit de la fiscalia en una trobada informal. Lourdes Ponce “Pitusa”, membre de la Xarxa 9 Barris Acull, explica que l’entitat va rebre la qualificació de la fiscalia amb “una alegria molt gran” perquè es reconeix el patiment dels veïns i els impulsors de la mesquita.

Des de l’Associació de Veïnes i Veïns de la Prosperitat consideren que el posicionament del fiscal d’odi implica a les institucions en la lluita contra l’extrema dreta, però també fa un toc d’alerta als veïns: “La consideració de fiscalia deixa clar el que advertíem des de l’associació, que aquí s’estava cometent un delicte i que això no és negociable”, diu Albert Recio, membre de l’associació.

La convivència al barri de la Prosperitat va penjar d’un fil des del març del 2017 i fins a un any després. L’obertura de la mesquita del carrer del Japó va topar-se amb el recel d’un grup de veïns, i la ultradreta va aprofitar l’ocasió per enverinar el barri. La seu religiosa va rebre atacs continuats durant un any, fins que un jutge va dictar una ordre d’allunyament als líders de Democracia Nacional.

L’Ajuntament es va personar en el cas i està previst que se celebri el judici oral en els propers mesos a l’Audiència Provincial de Barcelona.