Els dilluns ens mirem Barcelona més de lluny, des del ‘Mirador’, del “bàsics”. En aquesta ocasió ho hem fet amb Meritxell Falgueras, una dona experta en el món del vi i que busca compartir aquesta expertesa amb un llenguatge entenedor, proper i divertit per arribar al màxim de gent possible. Amb 20 anys es va convertir en la sommelier més jove d’Espanya. Ha escrit quatre llibres. És també la cinquena generació d’un dels cellers amb més història de la ciutat, el Celler de Gelida, a Sants, obert des de fa 125 anys. En una entrevista al ‘bàsics’, ha reivindicat Sants com el barri de moda gastronòmic de Barcelona, al davant de Gràcia.

Més presència femenina i més comunicació vinícola

“Hi ha restaurants molt guais, abans la gent triava altres barris i ara ve a fer uns vinets a Sants”, ha dit Falgueras. En aquest sentit, considera que els restauradors de Barcelona han fet una aposta per millorar les seves cartes de vins. “Les cartes de Barcelona s’han posat al dia, hi trobem vins mediterranis. És fins i tot una tendència artística i de la moda”. També es nota que hi ha una major presència femenina al sector i més sommeliers especialitzades. “En el món del vi cada vegada hi ha més dones i es nota per com ho comuniquem, amb més espontaneïtat, fent-lo més didàctic i desacomplexat”.

“Trobo a faltar la Barcelona ‘fashion'”

La també influenciadora a les xarxes socials enyora la Barcelona del 2010, que serà l’escenari del seu nou llibre, ‘Tasta’m, wine and the city’. “Barcelona s’ha tornat ensopida, ha rebut molts cops i trobo a faltar la Barcelona més ‘fashion’ i divertida. Comparant-la amb Madrid, per exemple, “aquí ens fa mandra arreglar-nos”, ha apuntat.