El nom de Ferran Mascarell fa mesos que sona amb força com a a candidat a les eleccions municipals del maig, però el seu nom no s’acaba de confirmar. En una entrevista al ‘bàsics’ ha remarcat que “per poc que pugui” hi estarà al davant, però abans vol esgotar el temps per intentar aconseguir una candidatura que uneixi de forma àmplia les forces independentistes. Aquesta seria la manera -diu- d’aconseguir un bon resultat que permeti governar “sense massa aliances”.

El portaveu de Crida per la República insisteix que “fins a l’últim moment hi ha temps” per aconseguir la llista unitària i preveu que quan es comencin a conèixer enquestes ben fonamentades “tots replantejaran la seva actitud”. Mascarell recorda que “la política canvia molt de pressa” i això pot afavorir que al final hi hagi “un moment de més unitat”.

No s’amaga del seu dret a reivindicar el llegat de Pasqual Maragall, amb qui va treballar durant anys. Recorda que Maragall “va posar sobre la taula una manera de fer que és perfectament vigent” i s’hi refereix per destacar que “una ciutat és un ideal i aquest ideal s’ha d’expressar amb nitidesa”.

Sobre la candidatura de Manuel Valls, Mascarell valora que com alcalde “no va fer polítiques gaire encertades” i creu que l’exprimer ministre francès “farà un plantejament que tendirà a dividir els barcelonins en dues categories”.