La comunitat marroquina de Barcelona va sortir a celebrar el triomf de la selecció del Marroc contra Espanya ahir al mundial després del passi a quarts. Centenars de persones es va fer seu Canaletes, on habitualment s’hi celebren les victòries del Barça, i sense ni un incident públic, com s’havia apuntat des d’alguns sectors.

Un d’ells era el Youseff Joudi, que ha reivindicat en una entrevista al ‘bàsics’ que “el tarannà de la cultura marroquina és lluitador, i que fa mal que es vulgui embrutar això”, en una referència implícita als possibles aldarulls que des d’alguns sectors es pronosticaven.

Per a Majda Moustaid, amb aquest partit, el que s’ha celebrat “ha estat la nostra comunitat”. “Els marroquins, com qualsevol ésser humà volem celebrar, i sense perjudicar a ningú perquè és la nostra ciutat”, ha explicat en la taula de debat.

Ualid Saou, secretari Plataforma Amazigh, considera que el resultat del partit per la classificació a quarts “ha estat històric i hem donat una imatge de contrast a què s’estava dient últimament. Ens agrada l’esport i ho hem celebrat com qualsevol altra persona del món”, ha dit.

També ha reivindicat que un barceloní d’origen marroquí pugui sentir-se dels dos llocs: “Per què no ens podem sentir meitat de Barcelona i meitat del Marroc? Clar que sí”. “Feia anys que la selecció del Marroc no arribava a quarts, hem arribat molt lluny al Mundial. I ho hem fet guanyant un país germà que viu al costat. Jo tenia el cor dividit”, ha dit.

En la mateixa línia s’ha manifestat Ilham Arbine, que considera “trist que ens estiguem sorprenent que no hi hagi hagut aldarulls” i ha demanat que no es facin generalismes.

Eufòria dels aficionats al centre de Barcelona

Membres de la comunitat marroquí es van unir per seguir el partit, per exemple, en bars del Raval. Un partit que va acabar amb la victòria de Marroc i amb la celebració als carrers del centre de la ciutat. Una celebració que va servir a la comunitat, molt nombrosa a Barcelona, per omplir els carrers i deixar-se veure conjuntament.

Hi va haver 3 punts amb festa al centre de la ciutat on es va reunir fins i tot gent vinguda de fora de Barcelona. Els punts amb celebració van ser Colom, la Rambla de Canalets i plaça de Catalunya i la rambla del Raval. S’hi van veure des de banderes del Marroc, d’Algèria o de Palestina fins a focs artificials.

Al raval molts aficionats van sortir amb els seus vehicles a fer sonar el clàxon i amb banderes. I el pla va ser, durant unes quantes hores, donar voltes a la rambla del Raval amb els cotxes, mentre els aficionats que eren a les terrasses dels bars celebraven la victòria.