“Som massa crítics amb Barcelona, és correcte ser-ho, però cal recordar que cada un de nosaltres som corresponsables de la ciutat“. És la reflexió que ha fet la cantautora Marina Rossell aquest dilluns al ‘Mirador Barcelona’, del “bàsics”, en què ha reflexionat sobre la ciutat. “Sovint protestem que Barcelona és una ciutat bruta, però qui l’embruta?”, ha exemplificat. En aquest sentit, la cantant ha apuntat que la responsabilitat final de cuidar la ciutat és de les persones que l’habiten i que “culpar les administracions i els governs” és el recurs fàcil.

Ferma defensora de la bellesa de la Sagrada Família, Rossell també opina sobre el turisme a la ciutat. “M’agrada contemplar les seves reaccions davant el temple”, ha confessat. Preguntada sobre l’estrella, la cantautora ha afirmat estar-ne orgullosa i l’ha qualificat de “signe de pau i fraternitat”.

Rossell també trenca una llança a favor de la cultura en temps de guerra: “Moltes vegades els sectors que critiquen la cultura són aquells que no molen gaire”. Rossell considera la música com un dels pilars de l’existència i com un factor optimista que “fa la vida més bonica”, sobretot en temps difícils.

“Barcelona m’ha fet ser”

Rossell, que és de Castellet i la Gornal, un petit poble de l’Alt Penedès, va arribar a Barcelona als 16 anys. Segons explica, recorda perfectament el primer cop que va posar els peus al passeig de Gràcia, a Barcelona. “Vaig arribar amb tren, una bossa i la guitarra disposada a buscar-me la vida”. I així va ser, tot i haver voltat per tot el món conduïda per la seva música, Rossell considera Barcelona casa seva, la ciutat que l’ha “fet ser i conèixer coses”.

Preguntada sobre la seva relació estreta amb l’Hospital de Campanya de Santa Anna, Rossell ha elevat la tasca que duu a terme: “Ha trobat una veritable raó de ser, acollir les persones sense sostre”, una feina que, segons considera, totes les esglésies haurien de fer.

Record cap a Pau Riba

Durant l’entrevista Rossell ha tingut un record cap al cantautor Pau Riba, que va morir aquest diumenge als 73 anys i a qui considera “el seu amic”. La cantautora ha explicat que amb la seva pèrdua se sent més buida, ella i tots els seus propers, però que “la mort ens ensenya que som mortals i això ens fa conscients i grans”.

Rossell va estrenar a finals del 2021 el disc ‘300 crits’, amb cançons seves i versions d’alguns clàssics que es cantaven a França durant l’ocupació nazi.