Des del dia que les discoteques van tancar per la pujada de casos de la variant òmicron fins a aquest dijous a la mitjanit, quan podran tornar a obrir, hauran passat 49 dies. L’activitat es reprendrà a l’oci nocturn amb festes a les principals sales de Barcelona: “El jovent necessita relacionar-se, és una de les funcions de l’oci nocturn, que molt sovint és estigmatitzat”, explica Jordi Chicletol, que aquest diumenge punxarà a l’Apolo. Pel músic AL-V, sobrenom d’Alvie Gual-Cibeira, “la gent té ganes de trobar-se i interactuar amb els artistes”, i assegura que està sent difícil reprogramar les actuacions previstes que s’han hagut de suspendre.

En una entrevista al ‘bàsics’, els dos presentadors de l’‘Habitació 910’ han coincidit a afirmar que la reducció de l’oferta d’oci nocturn ha servit per propiciar l’escena local: “Molta de l’escena alternativa que abans feia festes en sales petites ha saltat a sales grans”.

Tornar a punxar música com si no hagués passat res?

El pas del temps no dona treva a les cançons més escoltades a les plataformes i que sonen a les discoteques de música comercial. Per exemple, en la setmana del tancament de l’oci nocturn, la cançó més escoltada era una col·laboració entre Bizarrap i Morad, dos dels màxims exponents de la música urbana de l’estat. 49 dies després la cançó ha quedat desbancada, i ara triomfa l”Ay mamá’, de la barcelonina Rigoberta Bandini. Són dades de l’associació de productors Promusicae, que té en compte les reproduccions a les plataformes, el que sona a les ràdios i les cançons més comprades.

Els èxits es cremen sense tenir en compte si hi ha una pista oberta per ballar-los o no, però ara el públic no reclama només les novetats: “S’han tornat menys exigents en el sentit que ara et donen les gràcies per posar temes de fa més temps”, explica Gual-Cibeira. Hi coincideix Chicletol: “Volen la gran cançó per cantar en grup”, i en posa d’exemple la mateixa Rigoberta Bandini.

Universitaris amb ganes de donar-ho tot

A tocar del Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra no costa gaire trobar estudiants que ja compten les hores per a la mitjanit de dijous: “Ja tenim les entrades comprades per sortir a Razzmatazz aquest dijous, l’últim cop que van reobrir ja es van esgotar, i com que en teníem tantes ganes quan van sortir les vam comprar”. “Fa molt temps que som universitàries, estem a tercer i encara no hem tingut allò de sortir cada setmana, estem esperant aquest divendres”, comenta una altra estudiant. De fet, discoteques com Razzmatazz i Apolo ja han esgotat les entrades anticipades per a aquest dijous, i Sidecar, Sutton, Arena o Wolf, entre d’altres, també tenen programades festes de reobertura.