El gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, ha defensat a ‘bàsics’ la importància d’aconseguir la unió completa de les dues línies del tramvia. Quan s’enllesteixi tota la línia, els càlculs de l’Ajuntament són que es pugui anar de punta a punta de la ciutat, entre el Campus Universitari del Besòs i la Zona Universitària, en aproximadament una mitja hora: “Serà el sistema més ràpid. A més estarà tot organitzat perquè la fase semafòrica doni una velocitat comercial elevada”. Sobre l’afectació en la circulació de cotxes, Valdés ha considerat que tots aquests mesos d’obres ja han provocat que els taxistes en molts trams no agafin la Diagonal.

El dia en què s’ha confirmat que el tram entre les Glòries i Verdaguer per la Diagonal començarà a funcionar d’aquí a un any, és a dir, al voltant del març del 2024, Valdés ha insistit que només amb la unió de punta a punta s’aconseguirà veure “el potencial de captació de viatgers”. Segons el gerent de Mobilitat i Infraestructures, si aquesta unió no passa, “el guany serà molt inferior al que podríem tenir”.

“Al carrer d’Aragó les actuacions es faran intentant mantenir carrils de circulació”

Valdés ha considerat que el procediment òptim és engegar la segona fase de les obres tan bon punt acabi el tram que unirà les Glòries amb Verdaguer. Una línia que suposarà l’adquisició de tres trens nous per garantir “freqüències de pas de 8 minuts”. Un dels reptes majúsculs de les obres serà el pas pel carrer d’Aragó, però Valdés ha volgut calmar el neguit dels ciutadans assegurant que “totes les actuacions es faran per fases i sempre intentant mantenir carrils de circulació per afectar el mínim el trànsit”.

El tram comprès entre la plaça de les Glòries i el carrer de Girona incorpora tres parades noves (La Monumental, Sicília i Verdaguer). També hi haurà un intercanviador entre metro, bus i tramvia davant del Museu del Disseny (Glòries).