La manifestació convocada per al 19 de setembre contra l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat “continua totalment en vigor”, tot i la decisió del Govern espanyol de suspendre l’acord per tirar endavant el projecte. Així de contundent ho ha expressat en una entrevista telefònica al ‘bàsics’, de betevé, la portaveu de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, Maria Garcia, una de les entitats que han convocat la mobilització.

Garcia ha comunicat la “decisió ferma” de mantenir la concentració, tot i la “bona notícia”, que ha qualificat de “primer pas”. No obstant això, la portaveu de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire ha assegurat que l’estira-i-arronsa entre els executius espanyol i català “és una performance dels partits polítics, que primer fan un acord i ara el desfan”.

Plantejar “un canvi de model”

En aquest sentit, Maria Garcia ha convocat “tota la ciutadania amb més força que mai” a participar en la manifestació del 19-S per “plantejar un canvi de model”. I ha recordat que, malgrat la suspensió del projecte d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, continuen les dels de Girona i Reus, així com els projectes “sense sentit” de connectar-los amb l’AVE.

Entrevista a María García, portaveu de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire

ENTREVISTA COMPLETA

Per tot plegat, la portaveu de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire fa una crida a plantar cara a un “model vinculat al creixement de l’aviació”, que creu que “fa aigües” perquè ens trobem “en una situació d’emergència climàtica”. Garcia demana exercir “pressió social” per oposar-se a un model que assegura que “ha comportat la turistificació de la ciutat, un increment dels preus del lloguer i un augment de la contaminació”.