La Creu Roja i Amics de la Gent Gran denuncien un increment de casos de maltractament a gent gran els darrers mesos. Així ho han explicat representants de les dues entitats al programa ‘bàsics‘, de betevé, amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran.

El tècnic referent de programes de Gent Gran de Barcelona de la Creu Roja, Marc Casas, ha assegurat que han detectat “500 casos de maltractament greu en els darrers mesos”, una situació “tabú en la nostra societat” en la qual “també hi pot haver agressió física”. Casas, a més, ha subratllat que aquesta problemàtica és complicada de descobrir perquè, tot i que els tècnics de la Creu Roja es desplacen fins als domicilis, “en cinc minuts no ho poden detectar”. El tècnic de la Creu Roja també destaca que nombrosos casos de persones que ho pateixen “no ho denuncien perquè no saben quins recursos tenen”.

Per la seva banda, el director d’Amics de la Gent Gran, Albert Quiles, ha detallat que “les denúncies tan sols són la punta de l’iceberg” perquè “hi ha moltes més situacions de maltractament de les que es denuncien”. Per això, Quiles ha reclamat una llei transversal que protegeixi la gent d’edat avançada a Catalunya.

La solitud, una altra problemàtica de la gent gran

Amics de la Gent Gran i la Creu Roja també denuncien que conviure amb la solitud és un dels principals reptes de la gent gran a Barcelona. En aquest sentit, la Creu Roja assegura que va atendre l’any 2018 a Catalunya 3.960 persones grans amb solitud no desitjada.