La Plataforma +MACBA +Cultura, que aplega artistes i professionals propers a aquest museu, assegura que la Capella de la Misericòrdia és l’espai més idoni de la ciutat per ampliar les instal·lacions del museu. Així ho ha afirmat en una entrevista a ‘bàsics’ un dels portaveus de la plataforma, Ignasi Aballí, que ha assegurat que la capella és l’opció “més senzilla i viable econòmicament per al MACBA”.

Aballí ha rebatut l’argument de l’Ajuntament per rescindir la cessió de la Misericòrdia al MACBA,. Segons el consistori, el museu tenia un termini de cinc anys per iniciar l’ampliació i, passat aquest temps, les obres que encara no han començat. No obstant això, la Plataforma +MACBA +Cultura recorda que l’ampliació no s’ha engegat perquè les administracions que conformen el Consorci del MACBA, com l’Ajuntament, “van acordar endarrerir les inversions” a causa de la crisi econòmica.

El CAP Raval Nord, a la plaça Terenci Moix

La Plataforma +MACBA +Cultura insisteix en la possibilitat de construir el nou CAP Raval Nord a la plaça Terenci Moix, un emplaçament “possible i factible”. Per contra, asseguren que construir el centre sanitari a la Misericòrdia “no és una bona opció” perquè “l’edifici està protegit i és difícil adequar-lo a les necessitats del CAP”.

Recollida de signatures en favor del MACBA a la Misericòrdia

Més de 4.500 persones han signat el manifest que ha presentat la plataforma, que passa per trobar una solució de consens per aconseguir “millorar els dos equipaments sense haver-ne de renunciar a cap”. La plataforma recorda que”els dos serveis són igual de necessaris per al barri i per a la ciutat de Barcelona”, i destaca que el MACBA té un “greu problema de manca d’espai” per mostrar la col·lecció permanent.

En el text, la Plataforma +MACBA +Cultura assegura que la Capella de la Misericòrdia és “l’únic edifici contingu disponible que es pot connectar arquitectònicament al MACBA”, fet que facilitaria tant les obres com el recorregut dels visitants.

Davant de l’ocupació de la Capella de la Misericòrdia, el manifest reclama que es mantingui un “diàleg constructiu” i “serenitat necessària” perquè els grups municipals i els experts estudiïn les diferents propostes, tant per a l’ampliació del MACBA a la Misericòrdia com per construir un nou edifici per al CAP Raval Nord.