La reobertura de l’oci nocturn haurà d’esperar encara unes setmanes més. El govern ha anunciat que aquest divendres s’aixecarà la limitació de les reunions a 10 persones i la reducció dels aforaments a l’interior de la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i també la cultura. Només es mantindran el certificat de la covid i el tancament de les discoteques i bars musicals, que podran obrir “d’aquí a unes setmanes“. Lluís Torrents, gerent de la Sala Razzmatazz i president de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, ha passat pel ‘bàsics’ per valorar la situació del sector.

“A la gran majoria de la resta de l’estat, l’oci nocturn ha estat obert tot aquest temps i les dades de la pandèmia no són pitjors que les d’aquí. Fins i tot són millors“, ha dit Torrents, qui afegeix: “El nostre grau d’afectació als contagis és baixíssim, per no dir irrisori”. Per això, reclama una reobertura del sector com més aviat millor.

“El nostre nivell d’endeutament és altíssim”

L’Associació de Sales de Concerts exigeix poder reobrir, com a mínim, amb les mateixes condicions que abans del tancament: sense límit d’horari i un aforament del 80 %. Ara bé, el sector demana “si us plau” a la Generalitat poder tornar amb el 100 % dels clients. “El nostre nivell d’endeutament és altíssim”, ha lamentat. Lluís Torrents apunta que amb tots els ajuts rebuts fins ara no arriben a cobrir el 25 % de les despeses de les sales.

Fins ara, les empreses de l’oci nocturn havien proposat obrir el 15 de febrer, després de la sisena onada de la pandèmia. Salut estudia poder-ho fer l’11 de febrer. Torrents ha demanat a l’executiu català que avisi amb temps perquè els locals puguin preparar-se per a la reobertura.