El Milano Jazz Club podria tenir una nova vida. Com a mínim, a això s’ha compromès l’Ajuntament de Barcelona aquest dimarts a través d’una moció que demana buscar un nou local perquè el club pugui continuar oferint música en viu. 

És una solució “in extremis” per salvar l’esperit d’aquest local que fins ara estava situat al soterrani d’un Bracafé a la ronda de la Universitat, i que haurà de tancar a finals de setembre perquè els apugen el lloguer. 

“S’expulsen les sales del centre de la ciutat”

Javier Villavecchia, que forma part de l’equip que vol continuar el projecte del Milano, explica que es crearà una comissió per intentar buscar una nova localització. Lluís Torrents, president de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, assegura que amb aquest grup de treball també es vol buscar mesures globals per evitar que això torni a passar. Assegura que la pressió urbanística i la veïnal “acaba fent que s’expulsin aquesta mena de sales del centre de la ciutat”.

A més, Torrents avisa que hi ha “cert empobriment cultural de Barcelona. Es van perdent sales, programacions, el Milano és la més recent. Fa un parell d’anys ja va desaparèixer la sala Rocksound, la sala Monasterio”.