La Generalitat prepara un nou decret que regularà, entre altres coses, les noves formes d’allotjament turístic que han propiciat plataformes com Airbnb. El cas del Luis n’és un exemple. Fa cinc anys va passar per una situació econòmica “crítica” i des d’aleshores ofereix, sense cap llicència, tres habitacions del seu pis a turistes. Ell ho defineix com a “economia de supervivència”.

“No guanyo diners per mi, guanyo sobretot per pagar els deutes amb el banc, la hipoteca”, assegura el Luis. Li serveixen també per complir els requeriments d’Hisenda, pels rendiments que obté del lloguer. Reconeix, però, que viu “en una nebulosa” perquè l’activitat està fora de la normativa actual.

A la llar, el Luis manté un espai privat, el menjador, que ha adaptat com a dormitori per a ell. Però comparteix la cuina amb els viatgers. Al principi va ser “dolorós compartir la llar amb gent que no coneixes”, assegura. Ara està més acostumat però, diu, que no pot marxar de vacances perquè s’ocupa ell sol d’atendre els turistes i “si fallo, no tinc ingressos”.