Juana Dolores, escriptora i actriu, originària del Prat de Llobregat, assegura que Barcelona també és la seva ciutat. Aquest dilluns ha pujat al ‘Mirador Barcelona‘ des d’on ha explicat que li encanta Barcelona. Tot i això, reconeix que està fonamentada cap al turisme, cosa que fa que “Barcelona és molt dura de vegades però té alguna cosa que em fa viure”. I, precisament, alguns elements vinculats a aquest turisme, com les botigues i els articles de records, li fan veure que “potser som més ‘cutres’ del q ens pensem a Barcelona”.

Tot i la seva admiració per la ciutat, Dolores no renuncia a la seva ciutat natal i assegura: “Barcelona, sense la perifèria, no és res però la seva perifèria sí que és alguna cosa sense Barcelona”.

Barcelona culturalment està “molt morta” tot i que també hi ha moviment

Juana Dolores, que coneix bé el panorama cultural de la ciutat, lamenta les polítiques culturals i considera que en aquest sentit la ciutat està “molt morta”. Tot i això, considera que hi ha moviment. En canvi, ha valorat molt positivament algunes iniciatives municipals, com la superilla de Sant Antoni, però lamenta, en canvi, que en l’àmbit social, partits com els comuns hagin institucionalitzat les lluites del carrer.