El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, no descarta ser candidat de Vox a les eleccions municipals del 2023 si el partit d’ultradreta li ofereix encapçalar la seva llista per a l’alcaldia de Barcelona. “Em veig sent candidat de qualsevol partit constitucionalista”, ha respost en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. El dirigent municipal dels populars remarca que Vox acata les lleis i la monarquia i això, ha afegit, deixa palès que el partit de Santiago Abascal és constitucionalista.

Josep Bou, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

D’aquesta manera, Bou no ha tancat la porta a concórrer amb cap partit que, al seu parer, compleixi amb la Constitució espanyola. Entre aquestes formacions hi ha inclòs també Ciutadans, de què lamenta que hagi comès “errors” els darrers anys. Sobre el PSOE no ha fet cap referència a integrar-se a les seves files, però sí que s’ha mostrat partidari de votar els socialistes en uns comicis amb una condició: que Manuel Valls sigui secretari general del PSOE. “És una gran persona”, ha dit Bou de l’ex-primer ministre francès.

Tot i deixar la porta oberta a concórrer amb Vox, el líder municipal del Partit Popular ha deixat clar que ara per ara vol continuar amb el seu partit. Ha agraït el suport del president nacional de la formació, Pablo Casado, per continuar encapçalant el PP a l’Ajuntament. “Ell no vol que marxi”, ha celebrat.

Admet mala relació amb el seu número dos

Preguntat per la relació amb el seu número dos, el portaveu Óscar Ramírez, Bou ha dit: “Parlem poquíssim”. Ara bé, assegura que això no suposa cap impediment a l’hora de treballar al consistori perquè “si hi ha un equip, no hi ha cap problema”.

El regidor popular ha admès que, després de les eleccions municipals del 2019, part del grup al consistori no el volia dins del partit: “Vaig estar a punt de marxar”. Després de demanar dimissions al PP, Bou ha avançat que la setmana que ve hi haurà canvis en l’organització del partit. “Se’n van els altres, jo no”, ha dit, si bé no ha volgut donar cap nom. Denuncia que dins de l’estructura del PP municipal (de la qual ha parlat com a “camarilla”) hi ha gent que hi és de fa molts anys i que “no ha fet res més en la seva vida”. “Que surtin al carrer, busquin feina i treballin”, ha dit.