El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, discrepa de l’afirmació que va fer el president del PP, Pablo Casado, en què demanava més seguretat a Barcelona per poder anar per la ciutat “sense que t’apunyalin pel carrer”. “Eren declaracions exagerades”, ha dit Bou. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé, el líder dels populars a l’Ajuntament ha volgut deixar clar que Barcelona és “una ciutat segura, però que té problemes d’inseguretat”. Creu que declaracions com les de Casado no ajuden la imatge de la ciutat i en perjudiquen el teixit veïnal i comercial. “No tirem més llenya al foc”, ha demanat.

Encara sobre seguretat, Josep Bou creu que les primeres actuacions d’Albert Batlle com a tinent d’alcalde d’aquest àmbit són “bastant professionals” i ha deixat clar que el seu grup municipal li donarà suport: “Cal que no l’abandonem”. Però insisteix que calen més agents de la Guàrdia Urbana a la ciutat. També ha demanat un canvi en la dinàmica de treball de la Urbana. Vol que els agents tinguin menys tasques administratives i no passin tant de temps a les comissaries per poder patrullar més al carrer. Considera que actualment hi ha poca presència policial a la ciutat. “Si es veuen [agents], moltes coses que algú pretén fer no les farà”, ha afegit.

Preguntat per la seva proposta de reconvertir els manters en agricultors, Bou ha aclarit que aquesta mesura ha d’anar acompanyada d’una legalització de la situació administrativa dels venedors ambulants, fet que depèn d’Estrangeria. “Si saben fer altres coses, mirem de donar-los una vida justa i digna“, ha defensat Bou, qui ha reiterat que els manters no poden ocupar l’espai públic sense permís. El líder del PP ha proposat enviar-los a altres municipis de fora de Barcelona on puguin treballar. “Tenim un Vallès Occidental amb moltes hectàrees”.

Defensa fer retallades a l’Ajuntament

“Aquest Ajuntament el faria més econòmic”. Així ha començat Josep Bou la seva crítica als diners públics que gasta el consistori, fet que considera excessiu. Assegura que hi ha “gent col·locada” a l’Ajuntament i que cal retallar els ingressos. “És important que els diners estiguin a les butxaques dels contribuents”, ha defensat el líder del PP.

Bou també ha explicat que renuncia al seu sou com a regidor. “A mi no em calen aquests diners, ja em guanyo la vida”, ha dit. El popular ha anunciat que l’entregarà a dues associacions cíviques, tot i que no ha concretat a quines.