“Els pisos tenen els preus que tenen i viure a Barcelona serà difícil”. Amb aquest diagnòstic, el líder del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha convidat els barcelonins que no poden pagar un lloguer a la ciutat a marxar a altres localitats. “A Cerdanyola i Rubí s’hi està de meravella”, ha assegurat Bou en una entrevista al programa ‘bàsics’.

Segons Bou, si el que es vol és viure a les Corts o Sant Gervasi “sense l’ajuda del papa o la mama no podràs”. Ha reconegut que els preus són elevats però ha rebutjat mesures com les que s’inclouen a l’avantprojecte de llei d’habitatge aprovat aquest dimarts al Consell de Ministres i que, entre d’altres, preveu la limitació de preus a les zones tensionades o la reserva del 30 % a habitatge protegit en construccions noves.

“Intentarem que les ordenances deixin diners a la butxaca dels barcelonins”

El líder popular també ha avançat que aquest divendres, 29 d’octubre, la seva formació s’abstindrà en l’aprovació inicial de les ordenances fiscals al plenari municipal per permetre’n la tramitació: “Que facin camí, no es tracta de dir que no i marxar”. Segons Bou, un cop passin aquest primer tràmit “intentarem fer tot el possible perquè les ordenances deixin diners a la butxaca dels barcelonins”. I com a exemple ha assegurat que “lluitarem fins a l’últim minut per mantenir la bonificació del 75 % de la taxa de terrasses”.

Pel que fa als pressupostos, que s’han de votar inicialment a la Comissió d’Economia del mes de novembre, Bou diu que són uns comptes amb què “ens ens enfilem com una carbassera”. Ha criticat els diners que es destinen a subvencions, la xifra de consorcis i els sous que es paguen: “L’Ajuntament ha de ser més petit. Viu massa gent d’aquesta història”, ha sentenciat.

Entrevista a Josep Bou (PP), al ‘bàsics’

Mira l’entrevista completa

Què fer amb la comissaria de la via Laietana

“Que esperi dècades, un centenari o dos”. D’aquesta manera ha volgut sortir al pas del debat sobre què cal fer amb la Prefectura Superior de Policia a la via Laietana. Bou ha defensat que la comissaria és “una imatge de Barcelona”. “Va ser franquista? Sí, però també és la comissaria general, és història i l’hem d’assumir”.

Bou es presentaria a les properes eleccions

Quan ha estat preguntat si es tornaria a presentar com a candidat a les eleccions municipals, Josep Bou ha assegurat en té “ganes, força i il·lusió”. Tot i això, també ha assegurat que si no pogués ser “no trigaria ni cinc minuts en marxar”.