El president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, ha lamentat les polítiques del govern municipal per reduir l’ús del vehicle privat a Barcelona. “Ada Colau té mania als cotxes”, ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. El líder municipal del PP creu que abans d’implementar mesures per reduir la contaminació, com el peatge urbà, cal millorar la xarxa actual de transport públic. Bou denuncia que actualment hi ha molta congestió de passatgers al metro: “Sembla el Japó”, ha bromejat el regidor, tot i que ha reconegut que no es mou amb aquest mitjà de transport per la ciutat. “Ara visc fora de Barcelona. En viure fora, has de venir en cotxe”, ha conclòs.

Bou ha demanat compaginar el respecte al medi ambient i garantir el “creixement econòmic” de Barcelona. Per això ha criticat algunes de les mesures proposades per l’alcaldessa, Colau, per reduir la contaminació, com l’eliminació del pont aeri. “Ella voldria una Barcelona que és irreal”, ha afegit.

Culpa Colau de la pujada de lloguers

Josep Bou també ha fet referència a la crisi de l’habitatge i l’increment del preu dels lloguers dels darrers anys. Bou creu que la situació s’ha agreujat amb la reserva del 30 % a habitatge protegit —ara és d’un 40 % després del nou decret de la Generalitat. Assegura que el govern municipal ha de “fer el camí” als inversors i garantir que puguin construir edificis. L’entrada d’habitatges nous al mercat, afegeix, permetrà abaixar el preu.

El regidor del PP ha explicat que recentment s’ha reunit amb constructors i promotors que li han comunicat que les construccions han caigut un 55 % amb la reserva d’habitatge. Bou ha advertit que aquesta mesura és una porta a un encariment del preu dels lloguers. “Els pisos pujaran de preu gràcies a la senyora Colau”, ha assegurat.

L’experiència de Bou al tall de la via Laietana

Una altra de les crítiques de Josep Bou ha anat dirigida al tall del trànsit a la via Laietana. Explica que es va fer “sense cap seguretat” sabent la quantitat de gent que s’hi podria reunir. A més, ha explicat una anècdota de la qual, segons ha dit, va ser testimoni durant aquella tarda. Un grup de joves, “anglesos o del Benelux”, van intentar robar un rellotge a una altra persona i va produir-se una baralla enmig del carrer. “No vaig poder entrar-hi perquè era una mica lluny. Si no, m’hi fico. No m’agrada que toquin els barcelonins“, ha dit. Ha reconegut que no va trucar a la policia després de l’incident. “M’haurien apallissat a mi també”, ha afegit.