Jordi Asín, nebot del Joan Bayén i copropietari del mític Pinotxo Bar, ha trencat el silenci setmanes després d’esclatar una disputa de caire familiar que ha acabat als jutjats. En una entrevista al programa ‘bàsics’, Asín ha qualificat la situació d’“inexplicable i inassumible”.

Assegura que se’n va assabentar a través dels companys del mercat: “Vam haver de tancar cinc setmanes per les obres de canvi de paviment del mercat i em van començar a trucar dient que hi havia rumors que el bar estava a la venda”. Asín diu que no s’ho volia creure i que va baixar al mercat i va comprovar que “havien canviat els panys i ja no HI podíem entrar” al bar.

“El Juanito està influït per algú”

Nega que en el si de la família hi hagués cap problema greu que expliqui el que ha passat: “Hi havia les coses normals de família, moments bons i dolents, però res greu”. Tot i no voler entrar en els motius que han pogut portar el Juanito a decidir traspassar el negoci sí que ha insinuat que “està influït per algú”.

Sobre el futur, Asín diu que està esperant poder obrir el bar en un altre lloc: “No tinc res decidit però no descarto res, tampoc tornar a la Boqueria. Estic obert a qualsevol cosa”. També confia que podrà recuperar el cartell que els nous propietaris han retirat aquest dimecres seguint les mesures cautelars que ha ordenat una jutgessa.

“Si copien la carta no hi pots fer res. La cuina no té drets d’autor”

A banda del cartell, “tot el material és de l’empresa, tot el que hi ha a la cuina. Estem intentant recuperar-lo també”. Conscient que els nous propietaris, que han rebatejat el negoci amb el nom d’El Mític Bar, estan cuinant els mateixos plats que es feien al Pinotxo diu que “no hi pots fer res. La cuina no té drets d’autor. Mentre no hi hagi el nom amb això ja em conformo”.

Asín explica que està rebent moltes mostres de suport per part d’amics i companys del mercat: “Em diuen que no em desanimi i que tiri endavant. Quan hi ets des de fa tants anys i tens una edat com la meva, 59, et penses que ja ho tens encarrilat i no m’ho esperava”. “Ens hi hem d’adaptar, no hi ha cap altra sortida”, conclou.