Porcar assegura que el conflicte i la tensió han anat escalant aquests dies i que s’ha arribat a uns límits en què s’ha vist la necessitat de “desescalar”. De fet, afirma que es pot començar a parlar de necessitat de rebaixar la tensió, perquè ja hi ha qui creu que “es pot prendre mal”.

En l’entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, ha explicat que tot i que la mediació és una bona tècnica, “no és una vareta màgica” que pugui posar fi als conflictes. En aquest sentit, ha exposat que calen coneixements per aplicar-la així com unes actituds adequades de les dues parts que es troben immerses en la discussió.

La directora de la Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona també ha donat alguns consells sobre com evitar mantenir durant tot el dia un nivell alt de tensió. Ha recomanat tenir moments de relax i de desconnexió de la televisió i fer altres activitats, fins i tot augmentar-les, com pot ser practicar esport. També ha fet especial incís en la manera com els nens han de viure aquest conflicte. En aquest sentit, ha aconsellat explicar-los què està passant, però protegint-los de la sobreinformació.