Després dels fets viscuts l’1-O, la tensió encara perdura entre els ciutadans. Segons els experts, és important fer decréixer aquests neguits i incerteses pel futur. La directora de la Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona, Ingeborg Porcar, ha explicat al programa ‘bàsics’, de betevé, que, tot i que la mediació és una bona eina, “no és una vareta màgica” que permeti resoldre conflictes, com el que està present aquests dies per la incertesa política.

Porcar assegura que el conflicte i la tensió han anat escalant aquests dies i que s’ha arribat a uns límits en què s’ha vist la necessitat de “desescalar”. De fet, afirma que es pot començar a parlar de necessitat de rebaixar la tensió, perquè ja hi ha qui creu que “es pot prendre mal”.

En l’entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, ha explicat que tot i que la mediació és una bona tècnica, “no és una vareta màgica” que pugui posar fi als conflictes. En aquest sentit, ha exposat que calen coneixements per aplicar-la així com unes actituds adequades de les dues parts que es troben immerses en la discussió.

La directora de la Unitat de Trauma, Crisis i Conflictes de Barcelona també ha donat alguns consells sobre com evitar mantenir durant tot el dia un nivell alt de tensió. Ha recomanat tenir moments de relax i de desconnexió de la televisió i fer altres activitats, fins i tot augmentar-les, com pot ser practicar esport. També ha fet especial incís en la manera com els nens han de viure aquest conflicte. En aquest sentit, ha aconsellat explicar-los què està passant, però protegint-los de la sobreinformació.