L’Institut Escola la Mina està d’enhorabona. L’equip ha aixecat la copa de campions als Jocs Esportius Escolars de Catalunya en la categoria aleví masculí nivell A de futbol sala. Els de Sant Adrià de Besòs es van imposar a l’Escola del FC Barcelona per 4 a 3 a la final del campionat, celebrat aquest cap de setmana a Tortosa. Hi participaven 23 equips de tot el territori català i es van jugar més de 30 partits.

L’equip de futbol sala de l’IE la Mina és una iniciativa que forma part del projecte pedagògic de l’escola. La victòria s’ha celebrat com un triomf educatiu però també del barri i de la comunitat gitana, ja que tots els jugadors són gitanos. “És un orgull per a tot el barri i per a l’escola”, ha afirmat l’entrenador i tutor, Genaro Llagaria, en una entrevista al programa ‘bàsics’, a què també ha assistit tot l’equip per explicar les sensacions i el treball de tot l’any i per mostrar el trofeu.

La iniciativa busca combatre l’absentisme escolar, transmetre els valors de l’esport i impulsar hàbits de vida saludables. “Genera sentit de pertinença, els nens i les famílies tenen confiança en l’escola i això és molt important. Sense vincle educatiu no hi ha aprenentatge“, ha explicat la directora del centre, Marta del Campo. El centre vol que els alumnes “tinguin il·lusió i idea de futur, que l’aprenentatge serveixi per tenir la vida que t’agradaria tenir quan siguis gran”.

Per la directora, aquesta victòria els ajuda a generar referents positius de la identitat gitana i considera que “aquests nens ho seran per al futur”.

“Estàvem una mica nerviosos, va ser molt emocionant”

El set jugadors de l’equip són: Antonio Jiménez, Moisés Fernández, Antonio Borja, ⁠Manu Patel, Javi Heredia, José Amaya i Juan Hernández. Han reconegut que hi va haver “nervis per jugar contra el Barça” però que va ser “molt emocionant” i que estan “molt orgullosos” d’haver guanyat. A més, contents d’haver portat el nom del barri contra un dels grans escuts, el Barça: “Estic orgullós de la Mina, som gent bona i guanyem”.

Així ha rebut l’escola els flamants guanyadors: un passadís dels alumnes als jugadors per celebrar la victòria.