Aquest dimecres, l’Associació de Veïns i Veïnes del Casc Antic i Veïns en Defensa de la Barcelona Vella han reclamat transparència en el procés per aturar l’hotel que un promotor volia construir al carrer de Sant Pere Més Alt -davant del Palau de la Música-. Itziar González ha lamentat que “els veïns sempre hem d’estar insistint perquè es faci efectiva” la derogació del projecte “tot i que ja es va arribar a un acord al 2010”  i es va reiterar al 2016 per canviar la qualificació de les finques de residencial a equipaments. “Em consta que hi ha la voluntat política de fer-ho, però mai es consolida” i, per això, els veïns demanen una taula tècnica “on els representants ciutadans puguem fiscalitzar que aquesta voluntat, de la qual no dubtem, es concreti”. 

Segons Itziar, el problema és que la Generalitat i l’Ajuntament es passen la pilota i “quan anem a veure a un ens remet a l’altre i així successivament”. Per això, “necessitem que les administracions estiguin juntes” en aquest “espai d’acompayament tècnic”. Els veïns consideren que només quan s’hagi canviat la qualificació de les finques hi haurà seguretat que l’hotel no es farà.

L’exregidora també s’ha referit als 18.000 euros que han de pagar els veïns per les costes del judici contra Millet i Montull i l’antiga cúpula d’Urbanisme per tràfic d’influències. La sentència va ser exculpatòria i els veïns van ser condemnats a pagar les costes judicials. González ha recordat que “la sentència deia que no hi havia delicte penal, però també que les coses no s’havien fet bé” i per això considera “absurd que aquells que han defensat l’interès general hagin de pagar”.