El Gremi de Restauració de Barcelona està obert a aplicar el passaport de la covid per restringit l’accés als seus locals a aquelles persones que no estiguin vacunades o no hagin passat la malaltia. “En moments que augmenti la incidència de la malaltia, una resposta pot ser el passaport”, ha assegurat Roger Pallarols, director general del Gremi de Restauració en una entrevista al programa ‘bàsics’.

Pallarols ha demanat, però, limitar l’aplicació del passaport en els moments en què la pandèmia colpegi més fort, i “no restringir de forma permanent la restricció de drets i llibertats”, perquè considera que “les receptes aplicades en l’inici de la pandèmia no poden ser les mateixes que s’apliquin un any i mig després”. El Tribunal Suprem ha avalat l’aplicació del passaport de la covid en bars i discoteques a Galícia aquest dimarts, després d’un recurs presentat pel govern de la comunitat autònoma.

Entrevista a Roger Pallarols, director general del Gremi de Restauració

ENTREVISTA COMPLETA

La modificació de l’ordenança de terrasses, una “notícia magnífica”

El director general del Gremi de Restauració també ha qualificat de “notícia magnífica” l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança de terrasses, que ha de permetre consolidar les taules de la calçada habilitades per fer front a la crisi per la covid-19.

“Fem un pas més per consolidar les terrasses i superar els blocs de formigó, que cal tenir en compte que han salvat milers de llocs de treball”, ha dit Pallarols, que ha afegit que “té sentit que puguin quedar-se totes les terrasses”, en referència a les que estan instal·lades a la calçada però també a les que hi ha a les voreres.

Accepta que hi ha establiments que incompleixen l’ordenança

“Hi ha establiments que, sens dubte, incompleixen l’ordenança”, ha dit Pallarols, que considera que és bo que l’Ajuntament actuï amb inspeccions. Preguntat per les queixes dels veïns de carrers com Enric Granados, on les terrasses impedeixen el descans dels veïns, ha assegurat que “en els darrers dos mesos s’estan corregint els incompliments” i assegura que la seva entitat tindrà un “paper actiu” perquè els operadors entenguin que cal complir les normes.