El govern d’Ada Colau desconeix, ara per ara, quines són les mesures que la Generalitat té sobre la taula per frenar l’increment dels contagis. Confia a conèixer-les entre aquest dimecres i dijous, un cop es reuneixi amb Salut, però mentrestant demana que no es facin “preanuncis” per no generar confusió. “És important que les mesures es comuniquin quan estiguin ben treballades. No hem d’especular“, ha dit la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Tarafa considera que l’executiu de Pere Aragonès no ha d’anunciar cap nova restricció fins que no estigui acordada amb els experts: “La gent està cansada i té por”. Deixar la porta oberta a possibles confinaments sense confirmar-los “genera més angoixa i fatiga” entre la ciutadania, considera la regidora.

Crida a la implicació de la sanitat privada

El govern municipal es mostra especialment preocupat per l’increment de l’activitat assistencial a l’atenció primària i a les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals en plena segona onada del coronavirus. Per reduir-hi la saturació, l’executiu municipal demana exigir a la sanitat privada que absorbeixi part dels ingressos que ara es produeixen als centres públics.

“No podem desprogramar operacions quan no tenim prou ocupada l’UCI privada”, ha dit Gemma Tarafa, qui demana a Salut que analitzi l’estat actual dels centres privats per saber si les seves UCI estan igual de saturades que les dels hospitals públics. La regidora també considera que la sanitat privada podria entomar malalts per covid-19 lleus i, així, destensar els CAP, una qüestió que preocupa especialment l’executiu municipal.

La implicació del sector privat, considera Gemma Tarafa, també hauria de produir-se a l’hora de fer proves PCR, sobretot ara que alguns laboratoris tenen una activitat molt intensa. “Cal que aportem tots per caminar en la bona direcció”, ha dit.