L’Ajuntament ha reconegut que busca alternatives per a l’ampliació del MACBA, i que aquesta cerca no s’allargarà en el temps. Ho ha concretat aquest dijous, en una entrevista al programa ‘bàsics’, on la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha destacat que “hem de buscar alternatives per al MACBA i no trigarem 13 anys”.

En aquest sentit, Pin ha afegit que “podem revocar la concessió i que tinguin -el MACBA- una alternativa sobre la taula” i ha augurat que “la decisió final -de revocar l’acord de cessió de la capella de la Misericòrdia al MACBA– és al plenari d’aquest febrer“. És el marge que es marca el consistori per desencallar una qüestió enrocada, i que segons Gala Pin, tindrà “l’empatia del MACBA”.

Amb tot, la regidora de Ciutat Vella ha lamentat que aquest conflicte hagi tingut com a protagonistes implicats dues conselleries, Cultura i Salut, que han apostat per un mateix espai com a mètode per resoldre dues necessitats diferents. En aquest sentit, Pin ha fet autocrítica: “Vam donar per fet que totes les administracions implicades prioritzarien un nou CAP, i no va ser així”, ha dit.