La Fira de Santa Llúcia 2020 omplirà previsiblement la plaça de la Catedral d’aquí a menys d’un mes, el 27 de novembre, però els firaires encara no tenen el vistiplau del Procicat per posar-la en marxa. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el president de l’Associació Fira de Santa Llúcia, Albert Deulofeu, ha explicat que confien a tenir el permís dilluns vinent i que, per això, les activitats “ja estan programades amb la intenció de posar-la en marxa”.

Deulofeu ha assegurat que treballen “per fer una fira segura” que compleixi amb les mesures que estableix el Procicat. Per això, la d’aquest any serà “una fira amb perímetre delimitat” i amb dos controls d’accés – un a l’entrada i l’altre a sortida – on “es prendran les dades de contacte dels visitants i hi haurà gel hidroalcohòlic”.

Un 30 % d’aforament màxim

El president de l’Associació Fira de Santa Llúcia ha explicat que aquest any hi haurà menys parades perquè “no tothom vol córrer el risc”. De les 282 parades de l’any passat, aquest any n’hi haurà unes 126, ha dit Deulofeu. Aquesta reducció de parades permetrà als organitzadors esponjar els visitants en els 2.200 metres quadrats de superfície útil que hi ha a la plaça de la Catedral i calculen que l’aforament serà d’unes 900 persones, un 30 % del total.

Per la seva banda, l’Ajuntament treballa per celebrar la fira “sempre que la situació sanitària ho permeti”, segons ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni.

Llum verda a la Fira de Nadal de la Sagrada Família

La que ja disposa del vistiplau del Procicat és la Fira de Nadal de la Sagrada Família. L’organització ja té totes les autoritzacions necessàries i se celebrarà si la situació sanitària ho permet. Collboni ho ha justificat pel fet que té un “format diferent” perquè té un perímetre delimitat.