En un passeig pel carrer d’Enric Granados les estufes de gas que es mantenen a les terrasses es poden comptar per desenes. La prohibició de l’Ajuntament d’usar cremadors de combustible per escalfar-se al carrer va entrar en vigor l’1 de gener, però molts locals de restauració encara les conserven, tot i que apagades: “Les tenim a fora perquè així atraiem els clients, però som conscients de la prohibició i no les encenem“, asseguren en un restaurant a la cantonada del carrer de Mallorca amb Enric Granados.
“Vam fer la inversió per les estufes i ara ens les fan canviar, això és un problema”, expliquen en un altre establiment al carrer del Rosselló. Aquí també tenen col·locades les estufes de gas a la terrassa i expliquen als clients que no les poden encendre mentre es decideixen per una alternativa elèctrica. De fet, en molts bars i restaurants aquest mateix dilluns hi ha fet ronda un comercial d’una botiga on dispensen estufes elèctriques per buscar clients entre els restauradors.
La majoria de les estufes que trobem al carrer, però, ja són elèctriques: “Vam fer el canvi fa uns anys. No donen una sensació de calor tan confortable com les de gas però fan el fet“, diu el cambrer d’una bodega. La instal·lació elèctrica, segons explica, no ha suposat cap dificultat per l’establiment, amb un cablejat aeri des de la façana fins a la terrassa.
