L’Associació de Veïns de la Sagrada Família i l’Associació d’Afectats per la Construcció de la Sagrada Família coincideixen a valorar negativament l’estel que ha de coronar la torre de la Mare de Déu a partir del 8 de desembre. Ho han dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, en què Joan Itxaso, president de l’associació de veïns, considera que l’estel provocarà contaminació lumínica: “Tinc la sensació que no complirà les recomanacions dels organismes internacionals”. Més taxatiu ha estat Salvador Barroso, president de l’entitat d’afectats, que ha dit: “Personalment considero que és un error i estèticament és un horror”. A més, Barroso també ha qüestionat l’impacte en contaminació lumínica que tindrà aquest estel.

Els veïns també han criticat que s’utilitzin alguns espais públics per a la festa d’inauguració i que l’Ajuntament doni suport a aquest esdeveniment però, en canvi, el consistori i el temple no s’hagin posat d’acord per tornar a convocar la taula de treball en què s’ha de definir com serà finalment el projecte de l’escalinata de la Glòria, que afecta diversos edifici d’habitatges. “Tenim una taula de diàleg que no es reuneix per parlar dels veritables problemes“, ha dit Itxaso.

L’Associació de Veïns de la Sagrada Família i la d’Afectats per la Construcció de la Sagrada Família debaten la finalització del temple
Mira-ho aquí