Poc abans de les nou del matí la il·lusió de començar de nou l’escola era majoritària entre els alumnes de l’Escola Dominiques Barcelona, a la Dreta de l’Eixample. La pandèmia de la covid-19 és encara protagonista del curs 2021-2022 a la ciutat i, per això, el miler de nens i adolescents d’aquest centre hi han accedit de forma esglaonada, amb la mascareta ben posada, i s’han retrobat amb el grup bombolla.

Enguany les famílies dels més menuts sí que han pogut entrar a l’escola per acompanyar-los, i l’altra novetat en el protocol és que els alumnes amb la pauta completa de vacunació no caldrà que es confinin si són contacte estret. “Hem intentat començar amb tota la normalitat possible… La mascareta és el que més costa, desitjaríem poder-la treure d’aquí a poc temps”, diu Marta Vilamala, directora pedagògica de Dominiques.

El desig de Vilamala és compartit entre l’alumnat de primària i secundària, que des de ben d’hora s’esperava per accedir a les instal·lacions. Maria Gómez, que aquest any s’estrena a l’escola, admet que dur tota l’estona la mascareta “és molt angoixant”. Un dels seus companys, Pol Fuster, ho comparteix, però és més optimista: “Jo crec que al llarg d’aquest curs i el que ve ja no l’haurem de portar”.

Famílies i professors estrenen entorn pacificat

A banda de la mascareta, tota la comunitat ha de conviure amb el trànsit constant del carrer de Mallorca, però aquest 2021 de cotxes n’hi haurà menys. A la cruïlla amb el carrer de Nàpols s’han fet treballs durant l’estiu per pacificar bona part de la calçada i només hi queda un carril de circulació de vehicles. Dominiques Barcelona és una de les escoles de la ciutat que estrenen entorn pacificat.

El carrer de Nàpols, un pèl més alliberat de cotxes

Adeu al caos i el soroll per les obres de l’AVE

En aquest col·legi de l’Eixample també estan de celebració perquè, després de tres anys, s’acomiaden del xivarri i els problemes de mobilitat per les obres de les sortides d’emergència de l’AVE. “Hem patit molt. Soroll, tancar accessos a l’escola… Les famílies ho han patit”, sentencia Maite Millat, directora de Dominiques. “L’any passat teníem les finestres obertes per evitar contagis, se sentia tot i no es podia treballar a l’aula“, afegeix el Pol. Millat confia que tot aquest temps quedi enrere i puguin gaudir del curs “com toca”.