Els ocupants dels habitatges del recinte fabril de La Escocesa, al carrer de Pere IV, a Provençals del Poblenou, han començat aquesta setmana a abandonar el recinte, mentre altres famílies estan en espera d’un reallotjament per part de l’Ajuntament. En aquesta antiga fàbrica tèxtil vivien, des de feia uns tres anys, una cinquantena de persones que havien ocupat els habitatges buits d’una de les naus.

La setmana passada el consistori va mantenir una reunió amb els afectats, a la qual també va assistir la plataforma Ens Plantem Poblenou, que acompanya famílies en el procés. Segons l’entitat veïnal, l’Ajuntament es va comprometre a donar als afectats una alternativa d’habitatge estable, i no reallotjar-los en pensions.

Aquest dimecres al matí, una de les famílies ocupants i que es dedica a la recollida de la ferralla ja feia les maletes per mudar-se a un pis cedit pel consistori, segons expliquen, al barri de Sant Andreu. Altres inquilins estan en espera del que els diguin els Serveis Socials, amb què tenen programades reunions en els propers dies.

El consistori havia programat el desallotjament per a la tardor, però s’ha anat ajornant mentre es trobava una alternativa per als ocupants. Els 19 habitatges, la majoria propietat de l’Ajuntament, es troben en estat ruïnós i no tenen condicions d’habitabilitat.

Els habitatges ocupats estan apuntalats i “no tenen condicions d’habitabilitat”

El procés s’ha accelerat en els darrers dies amb una notificació d’aquest gener en què s’especifica que els immobles “en breu seran desallotjats per ordre judicial” i es demana col·laboració per a un “desallotjament previ planificat i ordenat”.

Fonts de l’Ajuntament han reiterat a betevé que es treballa per prendre “totes les mesures que calguin per acompanyar en tot moment les famílies afectades”. El 2017 el govern municipal va comprar tres parcel·les de La Escocesa per evitar que s’hi fessin pisos de luxe.