El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ernest Maragall, veu “insignificant” el suport del grup de Manuel Valls al pressupost del 2021. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el republicà ha replicat les declaracions de Valls en què ha afirmat que els comptes municipals porten el segell de Barcelona pel Canvi: “L’he estat buscant i no el trobo per enlloc, deu ser de cinc o 10 cèntims”.

Ernest Maragall, al ‘bàsics’

Entrevista completa

Després de la fotografia d’aquest cap de setmana del govern municipal i ERC per anunciar l’acord, Maragall ha descartat fer-se’n una altra amb Manuel Valls perquè, segons ha afirmat, “l’important és el contingut de l’acord i no la foto”. El líder dels republicans confia que Junts per Catalunya també se sumi a l’entesa.

“No ens acabem de fiar del govern municipal”

El pacte per al pressupost inclou, entre d’altres, la creació d’una comissió de seguiment de les inversions. Per Maragall, aquest és un aspecte important de l’acord que permetrà fer un seguiment perquè, segons ha afirmat, “no ens acabem de fiar del govern municipal”. El republicà recorda que els 3.200 milions d’euros del pressupost del 2021 “són molts diners” i que, per això, “cal demostrar que ho executarem”. Per tot plegat, Maragall ha reclamat “més agilitat i eficiència de la que tenim ara” per dur a termes totes les partides que recull el pressupost.

“Amb els socialistes no governem ni governarem”

D’altra banda, Ernest Maragall ha descartat entrar al govern municipal “en aquest moment” i ha recordat que els republicans “no governem ni governarem amb els socialistes”, i ha descartat així un hipotètic tripartit a Barcelona o a la Generalitat. Preguntat si la foto d’aquest diumenge podia donar peu a parlar d’un futur tripartit després de les eleccions del 14F, Maragall ho ha atribuït a “intents d’aprofitament oportunista” d’altres partits, en al·lusió a JxC.

El líder dels republicans a Barcelona ha recordat que el seu partit està compromès amb la república, mentre que el Govern espanyol “està compromès amb la repressió”. Tot i això, ha justificat el suport als comptes perquè “hi ha massa coses en joc de l’estat del benestar i no tenim dret a no mullar-nos”.