El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, s’ha pronunciat en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé, sobre la possibilitat que Xavier Trias sigui el candidat de Junts a les eleccions. Sobre les possibles aliances postelectorals, Maragall ha dit que no té cap problema que Trias li ofereixi suport, però sobre un possible pacte de govern amb ell ha puntualitzat que “amb Junts m’hi puc entendre en moltes qüestions, però en d’altres, no”. El líder republicà ha aprofitat per criticar l’exalcalde per les seves declaracions a ‘bàsics’ en què va deixar la porta oberta a una sociovergència: “Em sembla sorprenent que Trias s’ofereixi com a suport, com a crossa de Collboni, em sembla rellevant”. El líder republicà ho ha refermat dient que “Collboni, tant des d’una perspectiva de ciutat com de país, és un adversari” i reitera que “amb el PSC terreny de contraposició explícita”.

Xavier Trias, sobre una possible sociovergència: “Amb Collboni, per què no?”
L’exalcalde de Barcelona obre la porta a governar amb el PSC o ERC. Arribaria a pactes puntuals amb Colau, però no hi governaria

Sobre la CUP, Maragall ha alertat que poden acabar dividint el vot independentista. Tot i això, ha dit que “dependrà d’ells ser un bon aliat” per a Esquerra Republicana.

Maragall, obert a negociar els pressupostos

Maragall s’ha mostrat sorprès que les negociacions pels pressupostos municipals encara no hagin començat. Sobre les posicions d’ERC, ha admès que “és un període de transició a sis mesos de les eleccions”, però alhora ha afirmat que “la situació econòmica del país demana una reflexió”. En aquest sentit, Ernest Maragall, no es queda en el no als comptes municipals i admet que hi ha una “vinculació comprensible” amb les negociacions dels comptes de la Generalitat.

Sobre quina influència poden tenir les negociacions dels pressupostos del Parlament, Maragall diu que caldrà tenir en compte “tots els elements de coincidència”.

“Els comuns estan en declivi”

Maragall també ha estat contundent amb el partit de l’alcaldessa, Ada Colau: “Els comuns estan en declivi, no estan aportant res a la ciutat”.

Quan se li ha preguntat sobre alguns dels problemes que l’actual govern té sobre la taula com ara la vaga d’autobusos o el debat sobre la neteja, Maragall ha titllat la situació de “desgovern”. “La ciutat ha constatat la feblesa en temes com la seguretat, la neteja o la mobilitat. No tenim un govern real que prengui decisions”. Pel que fa a la neteja, Maragall ha insistit que “hi ha milers de ciutadans que no estan satisfets amb la neteja de la ciutat. El govern, com a contractant, en té l’última responsabilitat. Té instruments per millorar-la amb sancions i inspeccions”. Per Maragall, el que “pateix desajustos és el govern”.

Colau: “A trets generals, Barcelona està neta, però hi pot haver problemes”
L’alcaldessa destaca que l’Agència de Salut Pública nega un problema de rates a la ciutat

Maragall no aclareix qui portarà de número dos a la llista

Maragall no ha aclarit qui anirà de número dos de la formació republicana: “Serà una molt bona notícia per a la ciutat i el seu funcionament però tot té uns procediments. ERC encara no ha pres la decisió. Afortunadament tenim possibilitats diverses”. Entre aquestes possibilitats, el líder republicà no ha estat clar a l’hora de definir quin serà el paper que tindrà l’actual número dos, Elisenda Alamany.