El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, considera que Barcelona “està mal governada en aquests moments”. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, en què també ha condemnat la inhabilitació de Torra, el republicà ha posat com a exemple de mala governança les actuacions d’urbanisme tàctic: “Més que urbanisme tàctic és urbanisme ‘low cost’“, ha criticat. Maragall reconeix que no li agrada “ni com s’ha fet ni què s’ha fet” perquè “no és exactament el que toca” i critica que el govern municipal hagi aprofitat una “situació crítica” per “colar uns objectius”.

Paral·lelament, Ernest Maragall defensa que les actuacions que afecten la mobilitat requereixen “acords, converses i inversions addicionals en transport públic” per planificar “què vol dir que l’espai públic sigui per a vianants”.

ERC lluitarà perquè no es retiri la medalla d’or al president Heribert Barrera

El líder dels republicans a l’Ajuntament de Barcelona confia que no es retiri la medalla d’or a Heribert Barrera, després que l’últim Ple acordés revisar-ne l’atorgació amb els vots favorables dels xomuns, PSC i PP. Maragall ho considera “un error gravíssim” i, per això, ha explicat que ERC estudia el reglament de la concessió de medalles de l’Ajuntament per evitar que se li retiri.

Per Maragall, tot plegat s’explica per “l’oportunisme polític del PSC i, lamentablement, dels comuns” que persegueix un objectiu: “Desacreditar Esquerra Republicana de Catalunya”. El líder d’ERC recorda que els regidors d’aquestes dues formacions van votar a favor de reconèixer la figura de Barrera l’any 2012 i que, ara, aquest canvi “ha fet explícit que hi ha un objectiu polític d’atac a Esquerra”.

Més enllà de xomuns i PSC, Maragall també critica “la necessitat afegida de Manuel Valls de passar comptes amb un plenari que el va reprovar” pel desallotjament de romanesos executat pel govern de França quan Valls era ministre de l’Interior. Per això, segons Maragall, el líder de Barcelona pel Canvi “s’ha sumat a la festa per desacreditar ERC”.