ERC ha justificat aquest dimarts la seva reserva de vot sobre el desenllaç del futur de la capella de la Misericòrdia, en una entrevista al programa ‘bàsics‘. La regidora republicana Gemma Sendra ha dit que, de moment, han reservat el vot “per guanyar temps fins el plenari de divendres -del dia 29 de març- i aprofundir en totes les propostes”.

En aquest sentit, els republicans insisteixen en projectar la capella de la Misericòrdia com l’indret per a l’ampliació del MACBA i no pas on ubicar-hi el nou CAP del Raval Nord. Així, Sendra ha explicat que els republicans pensen en dues opcions alternatives on ubicar l’equipament sanitari: uns terrenys municipals que fa servir la Universitat de Barcelona (UB), i la construcció d’un nou edifici al carrer de Ferlandina -a tocar del museu-.

Els terrenys de la UB s’usen per a que els alumnes de Geologia hi facin allà les pràctiques, i tot i que la Universitat ha refusat la proposta, Sendra proposa que “el consistori podria oferir tot el districte de Ciutat Vella per aquestes pràctiques” com a compensació. D’altra banda, Sendra ha argumentat que la construcció d’un nou immoble enganxat al MACBA seria viable per ubicar-hi l’ambulatori perquè “un CAP necessita uns sostres baixos, de tres metres d’alçada, mentre que el MACBA necessitaria unes instal·lacions amb els sostres més alts, de sis metres”, i l’alçada de l’edifici, ha detallat, “taparia la visió dels veïns de la zona”.

La regidora d’ERC ha criticat la “falta de lideratge de l’Ajuntament per negociar i arribar a un acord” en el conflicte, i ha recalcat que “el diàleg s’ha d’accelerar per trobar una solució” abans de les eleccions, com demana el veïnat.

“M’estimo el Raval, vaig néixer a Joaquim Costa”

La regidora republicana, Gemma Sendra, ha negat al programa que vulgui afavorir el MACBA amb la postura que ha adoptat ERC. A les xarxes socials, diverses entitats i partits polítics han retret a la regidora republicana “haver estat gerent del MACBA entre el 2002 i el 2004″, tot insinuant que aquesta circumstància té pes en el sentit del posicionament d’ERC respecte el futur de la capella de la Misericòrdia.

Sendra hi ha respost: “He estat gerent del MACBA, del Liceu, del Reina Sofia”, i ha afegit que “també vaig néixer al carrer Joaquim Costa, m’estimo el barri”. En aquest sentit ha afirmat que “no estic afavorint el MACBA, sinó buscant una solució perquè el CAP del Raval es desencalli” perquè si no, “no es farà”, ha reblat.