La caravana de cotxes per entrar a Barcelona per la Gran Via aquest dilluns al matí s’ha allargat ben bé des de l’enllaç amb la ronda del Litoral fins al nou túnel de les Glòries. Però no tothom ha hagut de patir les retencions. Els autobusos llançadora provinents del Maresme i el Vallès Oriental ja no han de parar als semàfors de la superfície de la plaça i, amb el carril bus exclusiu per al transport públic a l’interior del túnel, l’estalvi de temps és evident.

Des de Mataró en un autobús de la companyia Moventia, el conductor calcula que aquest dilluns han rebaixat en aproximadament cinc minuts el trajecte: “Fins ara, sobre la plaça, es donava molta prioritat al vianant i havíem de parar sovint als semàfors, i ara ens ho estalviem”, explica César Pérez. Ell recorda les desviacions constants en el trànsit des de l’inici dels treballs a la plaça, primer per enderrocar el tambor i després per fer el túnel, per això considera que avui “és un dia històric”.

Els usuaris de la línia no les tenien totes abans d’entrar a Barcelona en el primer dia amb el túnel obert en sentit Llobregat: “He sentit a les notícies que deien que en hora punta no s’estalviaria temps, així que veurem”. Però l’espera ha estat pels vehicles privats i no pas pels autobusos, que fan via pel carril bus. Alhora, Pérez adverteix que hi ha conductors que es colen al seu carril i això els alenteix la marxa.

En arribar a la ronda de la Universitat, final de parada d’aquesta línia i moltes altres provinents del nord, els passatgers confirmen una millora en els temps del trajecte: “S’agraeix que triguis menys en bus que no pas si agafes el cotxes”.