Maria Campuzano, portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, ha dit al programa ‘bàsics’ que les grans subministradores “no volen complir amb la Llei 24/2015 i han deixat clar que si no hi ha diners no hi ha drets”. Ho ha afirmat després de conèixer que Endesa i Gas Natural s’han retirat del concurs públic per al subministrament elèctric per no estar d’acord amb una clàusula sobre pobresa energètica.

Campuzano ha afegit que “és vergonyós que aquestes companyies puguin decidir quines lleis compleixen i quines no” perquè “la llei ja existeix i l’únic que ha fet l’Ajuntament és incloure-la en el plec de condicions per al concurs públic”. Respecte a les raons de les companyies per retirar-se del concurs, la portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica considera que la clàusula no és “discriminatòria” perquè “la llei és obligatòria per a totes les companyies, grans i petites, amb més o menys clients”.
Ha afegit que tant Gas Natural com Endesa “fan tot el possible per no complir amb res que tingui a veure amb pobresa energètica. Han impugnat el mecanisme de finançament del bo social, el protocol que va fer la Generalitat per aplicar la Llei 24/2015 i també la instrucció de l’Ajuntament per aplicar la norma. I ara porten també als tribunals aquest contracte municipal”. Campuzano s’ha mostrat esperançada que altres municipis i també la Generalitat segueixin l’exemple del consistori barceloní i ha afirmat que les grans subministradores continuen incomplint la llei.