La presidenta del Grup Municipal de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha celebrat la millor entesa entre els grups del consistori, sobretot amb els partits de govern. Això, després de l’acord a quatre per al pressupost municipal. “Hem descongelat la relació”, ha afirmat, i confia que els acords es repeteixin aquest mandat. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Artadi ha reconegut que “hi ha distància ideològica” amb els comuns i el PSC i que les negociacions “continuaran sent difícils”, però ha volgut deixar clar que JxC té la voluntat de treballar amb altres partits per arribar a acords, tant al consistori com al Parlament de Catalunya.

Malgrat el sí als comptes municipals, Artadi ha volgut deixar clar que “aquest no seria el pressupost si JxC estigués al govern”, entre altres coses per la partida prevista per ampliar el tramvia per l’avinguda Diagonal. Tot i això, el grup ha preferit tenir una “actitud d’oposició constructiva” i contribuir al pressupost per “millorar les polítiques públiques” de Barcelona. La presidenta del Grup Municipal de JxC ha assegurat que el sí d’ERC al pressupost no ha condicionat la decisió final del seu partit.

Acusa Colau de crear la polèmica de l’aeroport

Elsa Artadi també ha fet referència a la proposta dels comuns d’eliminar el pont aeri Barcelona-Madrid per reduir l’activitat de l’aeroport del Prat. Creu que la polèmica ha estat creada interessadament per part dels comuns per “tapar” un document amb mesures contra l’emergència climàtica que considera “incomplet”. “Es va voler generar debat d’un tema que no depèn de l’Ajuntament”, ha advertit la presidenta de JxC al consistori, que ha anunciat que presentarà preguntes al govern per “fiscalitzar i precisar” les mesures previstes.

En aquest sentit, Artadi s’ha mostrat més coincident amb Jaume Collboni (PSC) que no pas amb Colau, després que el socialista rebutgés el decreixement de l’aeroport. A més, ha demanat als dos socis del govern que es posin d’acord.