Vist l’inici de les obres per cobrir el tram entre l’avinguda del Jordà i el pont del carrer d’Arenys, els veïns insisteixen que cal un projecte global. “Invertir 15 milions per cobrir un tram no és un projecte. Un projecte seria posar damunt la taula la previsió de què es farà aquesta legislatura i en les properes fins a completar l’obra” ha dit Toni Mateo, de l’Associació de Veïns de Montbau, al programa ‘bàsics’.

Aquest dilluns cinc associacions de veïns (de la Teixonera, Sant Genís dels Agudells, el Parc de la Vall d’Hebron, Montbau i la Font del Gos) han publicat un comunicat en què diuen que no donen suport “a una inversió aïllada com la que ara es comença si això ha de ser un pretext per abandonar el projecte que vam consensuar amb l’Ajuntament al final del mandat anterior”. Insisteixen que volen recuperar el pla acordat a finals del mandat de l’exalcalde Xavier Trias i que l’actual govern municipal va dir que era inviable. En aquest sentit, Toni Mateo ha dit que “no té sentit invertir 15 milions per cobrir 150 metres si no va acompanyat d’un projecte total”.“És com si per construir un edifici, el responsable de finançar-ho digués que només posa 15 milions per als fonaments” ha afegit.

El representant veïnal ha assegurat que l’Ajuntament encara no els ha presentat els avantprojectes per a la resta de trams i s’ha queixat que no els tenen en compte perquè  “ja està tot decidit”. Tot i això, ha dit que continuaran lluitant per recuperar el projecte anterior. “Fa més de 20 anys que lluitem, fa dos anys vam aconseguir un document consensuat i hem de continuar treballant en aquesta línia. És un projecte de ciutat i un deute històric i no podem fer un pas enrere” ha afegit.