Segons Dalmau, el principal escull de la negociació és l’externalització de serveis. “No entenem com Mercedes Vidal i Barcelona en Comú no ens donen un cop de mà en un tema com la privatització reiterada que ha anat fent la direcció” ha dit en referència a la subcontractació de serveis  com el manteniment de vies o catenàries. “Nosaltres demanem que aquestes tasques les facin treballadors del metro perquè es guanyaria en fiabilitat i qualitat i, fins i tot, es podrien reduir costos” ha afegit.

En resposta a les declaracions de la presidenta de TMB ,  el representant sindical ha dit que no hi ha voluntat política per solucionar el conflicte al metro -que ja suma nou jornades de vaga-. Ha assegurat que el comitè  de treballadors no dona per trencades les negociacions i que aquest divendres al matí tenen una reunió a la conselleria de Treball. Dalmau també ha insistit que cal un canvi d’interlocutors i ha demanat que sigui l’alcaldessa, Ada Colau, o “algú amb voluntat política” de solucionar el conflicte.

Sobre la negativa de la plantilla a sotmetre’s a l’arbitratge proposat per Treball, Dalmau ha dit que el comitè “té unes obligacions i deures” i “delegar en una tercera persona seria defugir de la nostra responsabilitat”.