El president del Comitè d’Empresa de Metro, Pere Ramon Dalmau, afirma que “no hi ha voluntat política per donar sortida al conflicte”. En una entrevista al programa ‘bàsics’, ha dit que els temes que enroquen les negociacions no són salarials “sinó de filosofia de model de transport” i ha demanat un canvi d’interlocutors.

Segons Dalmau, el principal escull de la negociació és l’externalització de serveis. “No entenem com Mercedes Vidal i Barcelona en Comú no ens donen un cop de mà en un tema com la privatització reiterada que ha anat fent la direcció” ha dit en referència a la subcontractació de serveis  com el manteniment de vies o catenàries. “Nosaltres demanem que aquestes tasques les facin treballadors del metro perquè es guanyaria en fiabilitat i qualitat i, fins i tot, es podrien reduir costos” ha afegit.

En resposta a les declaracions de la presidenta de TMB ,  el representant sindical ha dit que no hi ha voluntat política per solucionar el conflicte al metro -que ja suma nou jornades de vaga-. Ha assegurat que el comitè  de treballadors no dona per trencades les negociacions i que aquest divendres al matí tenen una reunió a la conselleria de Treball. Dalmau també ha insistit que cal un canvi d’interlocutors i ha demanat que sigui l’alcaldessa, Ada Colau, o “algú amb voluntat política” de solucionar el conflicte.

Sobre la negativa de la plantilla a sotmetre’s a l’arbitratge proposat per Treball, Dalmau ha dit que el comitè “té unes obligacions i deures” i “delegar en una tercera persona seria defugir de la nostra responsabilitat”.