El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha renunciat al procés de selecció per formar part de les noves borses de treball de l’Ajuntament de Barcelona.

En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Badia, que així dona per tancat el tema, considera que la polèmica iniciada per loposició, que tenia previst portar-ho al ple d’aquest divendres, ha buscat “desprestigiar l’Ajuntament” i uns processos de selecció de l’Administració que “són totalment impecables”: “Se m’ha utilitzat per deslegitimar l’Ajuntament i uns processos que són impecables i s’han elaborat de forma extraordinària. Ho lamento i hi renuncio”, ha apuntat el regidor.

“No hi ha cap porta giratòria ni tràfic d’influències”

La intenció de presentar-se a les proves, ha explicat Badia, era “pensant en un pla B o C” laboral, en un futur, per a quan arribés el moment de plegar del càrrec, i fer-ho com a servidor públic li semblava l’opció òptima. “Volia opositar per a quan surti de la política, ser un servidor públic em sembla molt interessant. Era una manera de demostrar que no hi ha cap porta giratòria ni cap tràfic d’influències“.

“Faig un pas enrere sense cap problema, seguiré fent política, que és la meva prioritat actualment, la notícia no he de ser jo, sinó que hi hagi milers de veïns que vulguin ser servidors públics”, ha conclòs Badia, que també ha explicat que abans d’apuntar-se al procés havia consultat a RRHH de l’Ajuntament “si hi havia algun problema de comptabilitat” i la resposta que va ser que “estava en ple dret de presentar-se a les proves”.

Badia complia tots els requisits per presentar-s’hi

Badia complia tots els requisits per presentar-se al procés selectiu. És enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona i, abans de fer el salt a la política institucional, havia estat el responsable, entre d’altres, de la campanya d’aigua d’Enginyeria sense Fronteres i directiu de l’Aliança Global d’Operadors d’Aigua de l’agència Hàbitat de les Nacions Unides.

16.000 opositors en un procés de quatre fases

Prop de 16.000 persones es van presentar als exàmens dissabte, 19 de març, amb la intenció d’ingressar a les borses de treball que l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa. Aquestes llistes permetran cobrir les necessitats temporals i estructurals que es requereixin en els diversos serveis municipals.

La selecció inclou 33 categories laborals corresponents a tècnics superiors, tècnics mitjans i auxiliars en disciplines tan diverses com arquitectura, comunicació, enginyeria, història i art, dret, medicina, veterinària, salut pública, psicologia, microbiologia, logopèdia o fisioteràpia.

Segons estableixen els criteris de selecció, els aspirants es van sotmetre inicialment a quatre proves: un test d’aptitud, una prova d’ofimàtica, un examen de llengua estrangera i la primera part del test de personalitat. En les proves específiques en què s’havia inscrit Badia es valoraven també el compromís professional, el treball en equip, l’orientació a servei públic, el pensament analític, la recerca d’informació i actualització de coneixement, la flexibilitat i l’obertura al canvi, el rigor i l’organització, i la comunicació i la influència.