El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’ de betevé que la idea de neteja a fons i coordinada amb diferents serveis que ja s’està implementant amb el pla Cuidem Barcelonaha vingut per quedar-se“. Segons ha dit, el fet d’actuar de manera integral —incidint en la neteja però també en el mobiliari urbà, les pintades, etc.— fa millorar la percepció que els veïns tenen d’aquell espai. “El canvi és molt més gran“, ha dit. I per això, diu, caldrà seguir apostant per aquesta estratègia.

Entrevista a Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica

Recupera l’entrevista

Més visibilitat i més pedagogia

Eloi Badia considera que per mantenir els espais nets també caldrà comptar amb la col·laboració de la ciutadania i que farà falta un “canvi d’hàbits”, especialment en aquells llocs que estan més bruts tot i que els serveis de neteja ja hi passen diversos cops cada dia.

Per arribar a aquesta col·laboració, però, Badia apunta que caldrà esperar una mica perquè “el primer pas és explicar millor què estem fent“. Amb una millor comunicació i amb més pedagogia, doncs, l’Ajuntament confia que la ciutadania sigui més “responsable”. A més, també aposta per fer més visible la feina dels serveis de neteja ja que fins ara molt sovint les tasques es feien de nit i, per tant, els veïns no veien les actuacions.

Tot i això, Badia descarta, per ara, incrementar les sancions a qui no compleixi amb les normes de civisme per mantenir els espais nets. “El règim sancionador és una altra etapa“, ha dit. I ha afegit que ara, en canvi, cal millorar el servei.