El petit comerç de la ciutat retreu a les grans cadenes de distribució i als bancs que no posin ni un cèntim per pagar els llums de Nadal. És una demanda històrica del col·lectiu, que ara intensifica el focus en les entitats bancàries. En una taula de debat al ‘bàsicsLluís Llanas, de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta; Carles Martínez, de Sant Martí Eix Comercial; i Salvador Vendrell, president de la Fundació Barcelona Comerç, han coincidit a recriminar als bancs aquesta actitud.

Vendrell remarca que els bancs “haurien de ser els primers a col·laborar perquè estan fent una activitat econòmica gràcies a tots els comerços que tenen a l’entorn”. Aquest dijous es farà l’encesa oficial dels llums de Nadal, un esdeveniment que es considera el punt de partida de la campanya de vendes de Nadal.


L’encesa s’ha fet coincidir amb el Black Friday, una iniciativa que no acaba de convèncer les botigues dels eixos comercials, tot i que s’hi acaben sumant per la pressió de la competència. Els comerciants consideren que és una campanya que només ha aconseguit avançar les rebaixes i que no comporta un increment de la facturació perquè la renda dels compradors no ha augmentat.