Els veïns del Raval segueixen en peu de guerra contra el consum de drogues al barri perquè “el problema persisteix“. Ho ha constatat aquest dimarts la portaveu de la plataforma Illa Robador-Picalquers-Roig, Laura de la Cruz, en una entrevista al programa ‘bàsics’, en què ha denunciat que “el que ja no és habitual que apareguin són bosses d’escombraires amb xeringues i preservatius usats als carrers”. De la Cruz apunta que “aquest és el símptoma que hi pugui haver o un narcopís a la vora o un lloc on s’exerceixi la prostitució”.

De la Cruz concreta que “des de la macrobatuda policial del mes de novembre” –800 agents van detenir prop de 40 persones– s’ha dut el consum de drogues des dels narcopisos fins als carrers. I ha assenyalat que un dels punts on se n’ha detectat més darrerament és el solar on s’hi havia d’edificar l’hotel Drassanes: “Allò és ple de drogodependents i és un territori sense llei”. I hi afegeix que “ningú no hi juga a ping-pong a les taules que hi van instal·lar”.  I una de les altres zones que ha detectat com a “punt calent” és a la remodelada plaça de Folch i Torres, al costat d’un institut.

El dispositiu policial és suficient?

Els veïns consideren que no. I, de fet, Laura de la Cruz és prou taxativa en afirmar que “hi ha policia, però no per cobrir tantes zones conflictives com té el Raval”. Tot i això, matisa que “és un problema que es faci només un macrooperació policial” sense estar acompanyada “d’un pla social”.

En aquest sentit, De la Cruz ha reivindicat la figura dels educadors de carrer, i ha lamentat la “saturació” de la sala de venipunció del Baluard.