La companyia nord-americana Uber torna a operar a Barcelona des d’aquest dimarts i ho fa mitjançant 350 taxis que utilitzen l’aplicació. L’empresa espera guanyar-se la confiança dels taxistes barcelonins i que cada vegada més professionals del sector comencin a treballar a través de l’aplicació. El portaveu d’Uber a Barcelona, Yuli Fernández, es mostra confiat que això passi: “Esperem que molts taxis es puguin apuntar a treballar amb nosaltres en els propers mesos”. Això, segons Fernández, permetrà a Uber cobrir la demanda a la ciutat de Barcelona.

El portaveu de la companyia assegura que tenen “una aposta ferma pel sector del taxi” i recorda que és una fórmula d’èxit a Madrid: “Hi ha més de 2.000 taxis apuntats a la plataforma i fan el doble de serveis que els taxistes que treballen a mà alçada“, afirma Fernández.

“El servei d’Uber amb taxímetre és plenament legal”

Davant de l’oposició frontal dels taxistes al retorn d’Uber, els quals ja han convocat mobilitzacions, l’empresa és clara i afirma que el servei amb taxímetre que usen actualment “és plenament legal”. En aquest sentit, Yuli Fernández recorda que segueixen “el decret de la Generalitat que ordena el sector del taxi”, el qual requereix “una notificació prèvia que Uber va fer a finals de novembre de l’any passat”.

Paral·lelament, la companyia detalla que treballa amb l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) per aconseguir “aplicar la Tarifa 3 com abans possible”. Aquesta tarifa, coneguda com la tarifa de preu tancat, és obligatòria per a les aplicacions web que operen a la ciutat. De la seva banda, l’IMET adverteix a Uber que “s’obrirà un expedient informatiu que pot derivar en una sanció” als taxistes que operin sense aplicar la tarifa de preu tancat.

El servei, superat el primer dia de funcionament

És complicat trobar un Uber lliure aquest dimarts, el dia de la reestrena del servei a la ciutat, tal com ha pogut comprovar un equip del ‘bàsics‘. L’empresa ho atribueix a l’alta demanda perquè “hi ha milers de persones a Barcelona que ja tenen l’app d’Uber instal·lada”. Tot i això, Fernández n’ha tret ferro perquè, assegura, “és molt difícil cobrir la demanda un dia de llançament” i, per aconseguir-ho en les properes setmanes, recorda de la importància que més taxistes s’apuntin a treballar amb Uber per ampliar la flota.