El govern de Barcelona i ERC han arribat a enteses en grans acords de ciutat com els pressupostos del 2019 i el 2020, la connexió del tramvia per la Diagonal o la transformació de la via Laietana. Ara, després de les crítiques d’Ernest Maragall (ERC) malgrat que el seu partit s’ha compromès a no obstaculitzar el pressupost del 2022, els comuns compten amb els republicans pel que queda de mandat. “Estem condemnats a entendre’ns. Les coincidències són majors que les distàncies”, ha dit el regidor de Presidència i Pressupost de Barcelona, Jordi Martí, en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé.

Jordi Martí (BComú) al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

Les paraules de Martí arriben després de l’anunci d’ERC a permetre l’aprovació dels comptes municipals. Els republicans faran aquest gest a l’Ajuntament a canvi que els comuns no frenin l’aprovació dels comptes a la Generalitat, fet que ha dut Maragall a acusar el partit d’Ada Colau de “sucursalitzar” la ciutat. Això ha generat la “sorpresa” del regidor Martí. “No entenc Maragall. Em sorprèn que les bones notícies provoquin que la gent s’enfadi. […] Em sembla una mica absurd“, ha afegit.

En la mateixa línia que ha expressat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, Jordi Martí ha volgut esvair la idea que el fet de permetre l’aprovació del pressupost de Barcelona per part d’ERC no ha estat “una condició” per fer el mateix amb el de la Generalitat per part dels comuns. “No parlaria tant de condició, sinó de sentit comú i d’objectius”, ha especificat.

Preguntat pel pessebre de Sant Jaume del 2021, que ja es comença a deixar veure durant la seva instal·lació, Martí ha dit que “sorprendrà positivament tothom“.