El cas Dani Alves, que està a la presó provisionalment, acusat de violar una noia al lavabo d’una zona VIP de la discoteca Sutton, ha posat en el punt de mira com funcionen els reservats de les discoteques i també ha obert el debat sobre si hi ha prou seguretat en l’oci nocturn.  

L’Alba Galera i la Carla Gamito són dues noies que habitualment accedeixen a zones VIP a canvi de beguda i després d’enviar fotografies a la discoteca. En una entrevista al ‘bàsics’ han explicat que elles no s’hi dediquen a canvi de diners: “Nosaltres el que volem és sortir de festa amb els amics i passar-ho bé. No fem res concret per atreure els nois, però és cert que hi entrem perquè la gent ens miri i vagi on som nosaltres”.

“El relacions públiques de la discoteca selecciona si pots entrar a la zona VIP o no”

Però, com funciona aquest accés a la zona VIP? L’Alba i la Carla diuen que els relacions públiques de la discoteca els demanen que enviïn una foto d’elles i de les amigues amb qui aniran a la discoteca. És a dir, que passen per un procés de selecció: “Es fixen si vas ben vestida, has de portar talons i ells decideixen si hi entres o no”, diu l’Alba. “També et fan penjar fotos teves i amb publicitat de la discoteca a les xarxes socials”. “Ens fan servir de ganxo”.

Detallen que a les zones reservades hi ha homes més grans i que les noies són totes més joves: “De fet, a la zona VIP no hi ha dones que no siguin d’imatge”. Un cop a la zona reservada elles admeten que s’hi mouen amb llibertat: “De vegades ve un cambrer i et diu que hi ha una taula que vol que hi vagis, nosaltres mirem i decidim si volem anar-hi o no”, explica la Carla. Reconeixen que, en certa manera, “quan tothom et mira et sents important”, però afegeixen: “No volem que sigui una feina. Mai no hem cobrat. A més, arribaria un punt que diríem que no podem més”.

“Hi ha nits que penses: ‘Que bé, he arribat a casa'”

I és que totes dues coincideixen a dir que l’ambient dins la discoteca no sempre és divertit: “Hi ha moments en què t’angoixes. Et toquen per l’esquena, t’aparten els cabells, se t’apropen massa”. Aquests comportaments les fan estar molt alerta: “Sempre vigilem el nostre got, la beguda ens la posem nosaltres perquè a les sales VIP hi ha noies que s’han trobat que els havien posat alguna substància i s’han trobat indisposades”.

La vigilància no es limita a la discoteca: “No parlem amb desconeguts al carrer, no tornem amb transport públic. Hi ha nits que penses: ‘Que bé, he arribat a casa'”, lamenta l’Alba. “És injust que hàgim de prendre tantes precaucions”.

“Si l’acusat no fos famós no se’n parlaria”

Sobre el cas Dani Alves, creuen que si se’n parla tant és perquè l’acusat és un futbolista famós: “És una pena, perquè si el responsable hagués estat anònim no se’n parlaria i el fet hauria estat el mateix. Malauradament, així és la vida”, sentencia l’Alba.