L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, lamenta que Junts per Catalunya encara no hagi confirmat si votarà a favor o en contra de la proposició de llei de regulació del preu dels lloguers que es votarà aquest dimecres al Parlament. “Es va comprometre públicament a impulsar la regulació dels lloguers. Deu haver-hi hagut pressions del sector immobiliari“, ha dit Colau en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Ningú no entén què està fent JxC. Si penses que són l’antiga Convergència, llavors ho entens més: CDC sempre ha estat molt sensible a les pressions immobiliàries“, ha continuat l’alcaldessa, qui ha defensat la proposició de llei com un “camí” per frenar les “pujades abusives” dels preus dels lloguers. Ara bé, admet que no suposarà una “solució immediata” a la problemàtica de l’accés a l’habitatge.

Les declaracions de Colau arriben després que ERC també hagi pressionat JxC perquè voti la llei dels lloguers.

Cap “gran creixement” d’ocupacions

Preguntada pel fenomen de les ocupacions, que aquest estiu ha rebut una gran cobertura mediàtica, l’alcaldessa ha assegurat que a la ciutat no s’ha detectat un “gran creixement” d’aquest fenomen. Colau atribueix l’atenció dels mitjans de comunicació a “interessos econòmics” del sector immobiliari. Colau també demana no tractar totes les ocupacions per igual. “No té res a veure l’ocupació d’una família vulnerable en un pis d’un gran propietari que una ocupació delinqüencial que genera alarma i problemes”, ha dit l’alcaldessa.

Sobre la imatge d’una Barcelona sense turistes, Colau ha reconegut que té una “sensació contraposada”. Recorda que la manca de turisme comporta “problemes econòmics” en moltes famílies i per això demana “anar cap a un equilibri”. “Una excessiva dependència del turisme ens fa més fràgils”, ha conclòs.